Меню Закрити

Один аналіз може врятувати життя. До уваги жінкам!

Мова піде про друге по частоті у жінок онкозахворювання в світі. Рак шийки матки (РШМ). РШМ не болить, пацієнт не відчуває біль, доки проблема не стає занадто серйозною. Одним із факторів розвитку РШМ є вірус папіломи людини. Зараження цим вірусом проходить  статевим шляхом. Тому велика кількість статевих партнерів, їх часта зміна та ранній початок статевого життя є факторами ризику розвитку предракових захворювань та РШМ.

На сьогодні немає методів лікування вірусу папіломи людини. Магічні таблетки, бади та інше не мають ніякої доказової бази. А от вакцинація є гарним способом попередити появу розвитку раку шийки матки у своєї дитини і у себе, якщо ви ще не почали жити статевим життям.

Як попередити РШМ?

«Золотим стандартом» діагностики онкопатології шийки матки вважається ПАП-тест. Він дозволяє виявити атипічні клітини на слизовій цервікального каналу та наружній частині шийки матки.

Аналіз роблять за допомогою спеціальної щітки. Її вводять в канал шийки, роблять забір матеріалу, який потім поміщають на скло (проста цитологія) або в пробірку зі спеціальною рідиною (рідинна цитологія). Процедура безболісна.

Все просто. Треба виділити на себе 30 хвилин один раз на рік, щоб попередити ризики захворювання.  Адже, – краще профілактика, ніж пропустити початкові прояви серйозного захворювання!

лікар гінеколог, кандидат медичних наук – Гоман Тетяна Іванівна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *